Pagina's

maandag 14 december 2015

Karl Hammer bevestigt de vondst van de Irminsul en het heidendom

De ontdekking door Ysa Pastora van de Irminsul en de juistheid daarvan wordt door Karl Hammer bevestigd in videofragmenten die hij in op 12-12-12 ter gelegenheid van de presentatie van zijn boek Gezocht: Codebrekers aanleverde aan de AvroTros. Ze werden op TV uitgezonden door het programma EenVandaag waarin Hammer zijn publieksoproep doet en een geldelijke beloning in het vooruitzicht stelt:

In de video laat Hammer bij Schloss Hülchrath in een aantal scenes een ‘zoektocht’ zien. Hij onthult, opvallend, precies op het einde daarvan de Irminsul op een zuiltje. Hij ‘vindt’ de Irminsul. Hier ziet u de slotscene met de Irminsul in de cirkel. Voor iedereen verifieerbaar.


Bij een inspectie in juni 2015 blijkt evenwel dat er op hetzelfde zuiltje bij de zijingang van het slot, dat aan het einde van de oorlog een belangrijke rol speelde bij de opleiding van ‘terreurweerwolven’, geen enkel zichtbaar spoor aanwezig is van een Irminsul, wat het vermoeden meer dan rechtvaardigt dat Hammer het met behulp van photovideoshopping’ zelf aanbracht op de film.
De video illustreert dat Hammer zich waarschijnlijk ook profileert als een tegenstander van het Vaticaan. De ‘Hammer-rebus' die we al eerder toonden, laat dat zien. De video werd door Hammer bezorgd aan de AvroTros en ook in de eindmontage kan Hammer een hand gehad hebben. De AvroTros zond hem, waarschijnlijk nietsvermoedend, uit.
De timing van de video taferelen - met de bijzondere opeenvolgingen op 33, 44 en 55 seconden - houdt denkelijk nog iets in dat intrigeert: dezelfde getallen komen namelijk voor in de beroemde 3:4:5 verhouding van de stelling van Pythagoras

Klik op de foto voor een groter beeld.

Niet toevallig blijkt dat ‘Pythagoras’ een van de cruciale encryptiesleutels is van de gecodeerde ‘schatkaart’, dat het heidendom en de afwijzing van het Vaticaan krachtige thema’s zijn op die kaart, en dat de Irminsul ook in werkelijkheid de culminerende climax en oplossing is van de zoektocht in Mittenwald. Dit wordt uitgebreid beargumenteerd in Ysa Pastora’s boek Het Mysterie van Mittenwald. Hammer reikte - als verborgen hints voor codebrekers - informatie elementen aan in zijn eigen video!
Nu Ysa Pastora Hammers verhaal heeft ontleed en ontkracht, probeert hij zijn betrokkenheid bij het heiligdom te ontkennen. Als een duveltje uit een doosje en ten einde raad benoemt hij Cyril Whistler, die naïef zijn bedrieglijke ‘fysieke schat’ verhaal aanhangt, tot oplosser van het raadsel en vinder van dé plek. Dat laatste blijkt echter door niemand verifieerbaar. Op een koldereske wijze probeert Hammer de waarheid en Ysa Pastora van zich af te schudden. Zelfs zijn boek werd na de onthullingen door hem even plotseling uit de handel genomen. Hiervoor zou ook in zijn eigen redenering geen aanleiding moeten bestaan.
Zijn paniekerige reactie onderstreept het gelijk van Ysa Pastora en is een impliciete bekentenis dat het verhaal in zijn boek een verzinsel is. Zoals ook gesteld in een paginagroot artikel in de Belgische krant De Morgen.

In een filmpje dat dienst doet als promotie van zijn nieuwste boek De Zetel van Franciscus komt de Irminsul, of Tau, en de bestrijding van het heidendom door het Vaticaan opnieuw meermalen uitgebreid in beeld (stills gemaakt door Ignace Lepage):  
Hammer is een zelfverklaard spiritualist die, net als de maker van de brief, het geloof aanhangt in de Irminsul en dat het Vaticaan bestreden moet worden. Hammer tooide zich in het openbaar onverholen met de Tau, de Irminsul, om zijn hals:

Foto Corjan De Raaf

Geen opmerkingen: