Pagina's

vrijdag 13 november 2015

Mittenwald Teaser 10: De sacrale geometrie


In 2004 publiceerden Nigel Pennick en Prof. Ir. M. Gout een boek met de titel Sacrale geometrie. Verborgen lijnen in de bouwkunst bij de uitgeverij Synthese. In 2006 publiceerde Koert van der Velde hierover in het dagblad Trouw een zeer lezenswaardig artikel:

Het oude stadhuis op de Dam van Amsterdam, tegenwoordig in gebruik als koninklijk paleis, is te zien als symbolisch universum. Dat schrijft prof.ir. M. Gout in het onlangs verschenen boek over de toepassing van religieuze principes in de bouwkunst. In het stadhuis werd de verhouding van de zichtbare tot de onzichtbare wereld uitgebeeld. Zeer tegen de zin van de heersende gereformeerde kerk. 

Het volledige artikel vindt u hier: Sacrale geometrie / Een leslokaal voor Jan met de pet.  

Bent u benieuwd naar het verband tussen enerzijds de onderwerpen en de ideeën die in dit artikel en in het boek van Pennick en Gout aan de orde komen, en anderzijds de labyrintische getrapte codering op het raadselachtige brief die zovele onderzoekers jarenlang in het stof deed bijten? Dan kunt u zich maar beter abonneren op de vierdelige serie De Jacht op een Nazischat, waarvan het tweede deel Het Mysterie van Mittenwald vanaf vandaag beschikbaar wordt voor de abonnees als ebook en PDF. Een abonnement neemt u door €40 over te schrijven op onderstaand rekeningnummer, met vermelding van uw emailadres (waarbij "at" staat voor @) en "Ebook Abonnement Rauna" of een mailtje te sturen naar ebookabo@rauna.eu, waarna u een automatische bevestiging ontvangt.

Rekeningnummer vzw de Scriptomanen:
IBAN BE 43 0016 9362 0101

BIC GEBABEBB

U ontvangt dan binnen de 14 dagen zowel een epub als een PDF van De Hamer van Thor en Het Mysterie van Mittenwald. Geheimen van de Runen volgt in 2016, en daarna staat nog De Postkaart Code op het programma.U kunt zich nu ook al de paperback aanschaffen, die reeds verkrijgbaar is bij het Printing On Demand platform waarmee uitgeverij de Scriptomanen samenwerkt. Binnenkort zal de paperback ook besteld kunnen worden in alle online - en plaatselijke - boekhandels:
Geen opmerkingen: