Pagina's

dinsdag 9 juni 2015

Waarin Karl Hammer uit de kast lijkt te komen als fan van Ysa Pastora en Mark Harlem zich out als Karel Martel, icoon van extreemrechts...

Karel Martel, de held van de Slag bij Poitiers


Al sinds medio mei mag de Facebook-pagina van Ysa Pastora niemand minder dan Mark Harlem tot haar fans rekenen. Dat beschouwen wij als een grote eer, want zoals ingewijden weten is Mark Harlem het pseudoniem van Karl 'Indiana' Hammer, ook bekend als Dan Brownie of the Lowlands en daarbij gereputeerd internationaal onderzoeksjournalist en kunstfotograaf, die wordt bijgestaan door allerlei topteams van experten.

Achter de Mark Harlem van Facebook - zeg maar: de Karl Hammer van de Aldi - blijkt evenwel niemand minder dan codebreker Huub Kampen schuil te gaan, woonachtig in Delft, waar ook de uitgeverij van Karl Hammer gevestigd is, Elmar. Het is al een tijdje de favoriete bezigheid van Huub Kampen te proberen mijn schuilnaam te breken, in plaats van de code. In dat kader is hij er zelfs in geslaagd een paar namen van medewerkers te 'onthullen' - inderdaad een prestatie om U tegen te zeggen. Je leest er alles over in De Hamer van Thor, sinds gisteren niet alleen beschikbaar als ebook, maar ook als paperback.

Voorts beschuldigt Huub Kampen mij ervan Jan Lavrijsen te zijn (het is niet omdat je al eens iets post op een FB-pagina van een collectief dat je het ook bent) - wat ik hierbij ten stelligste wil ontkennen. En dat ik, mijn medewerk(st)ers en ikzelf, er alleen op uit zijn  'informatie' te stelen van codebrekers. En sinds hij getransformeerd is in Mark Harlem, laat Huub Kampen nu ook vrij onverstaanbare kreten achter op mijn Facebook-pagina, waaruit ik meen te moeten opmaken dat mij processen wegens smaad en eerroof te wachten staan als ik een aantal feiten onthul, op een rijtje zet en publiceer.Patrick Bernauw kon het niet meer aanzien en maakte 'Mark Harlem' erop attent dat het illegaal is, je de identiteit van iemand anders aan te meten. Dat geldt ook voor het pseudoniem van een artiest. Tenzij je natuurlijk toestemming hebt van de eigenaar van dat pseudoniem. Waarop 'Mark Harlem' meteen van de Facebook-radar verdween, en zowel zijn profiel als de berichten weghaalde. Dat soort verdwijntrucs kennen we ondertussen maar al te goed, dus had Patrick Bernauw voor de zekerheid toch maar een screenshot genomen. Maar geen nood, want een paar dagen later dook 'Mark Harlem' opnieuw op met de melding dat het mocht van het baasje.Maar weet je wat nog het mooiste is aan deze geschiedenis? Dat men de naam die Karl Kaatee heeft aangenomen, en die via een omweg langs Karl Hammer-Kaatee uiteindelijk Karl Hammer is geworden, ook kan lezen als Karel Martel (of 'Hamer'), de held van de Slag bij Poitiers... die afgebeeld wordt op de FB-pagina van Mark Harlem...  en tegenwoordig geldt als een icoon van extreemrechts, zoals een eenvoudige Google je zal leren. De reden wordt aanschouwelijk gemaakt op de Facebook-Pagina van Mark Harlem door middel van een schilderij dat dezelfde Slag bij Poitiers verbeeldt. Nu is het alleen nog de vraag of Huub Kampen en/of Mark Harlem en/of Karl Hammer zich hierbij als drie vliegen met 1 Klap van de Hamer politiek willen outen, dan wel of het gewone stompzinnigheid betreft. Al kan het natuurlijk ook een fijn staaltje Humor van Huub zijn, natuurlijk. Hubor dus. 


Geen opmerkingen: