Pagina's

donderdag 21 mei 2015

Bestaat Nazi Schat van Mittenwald ook uit Nazi Kunst?De Nederlandse krant De Telegraaf pakt vandaag uit met een onwaarschijnlijke scoop over drie "roofkunstjager" - Arthur Brand, Alex Omhoff en David Kleestra, die gedurende de afgelopen maanden een duistere handel hebben blootgelegd - niet in Hitlers goud en diamanten, maar in zijn kunstschatten. Het artikel is getiteld Kunstschatten nazi's ontdekt  en het vertelt hoe de drie Nederlandse schattenjagers de spil zijn geworden van ultrageheime undercoveroperaties en invallen in Duitsland, waarbij de politie stootte op een massale buit van verloren gewaande kunstschatten uit de privé-collectie van Adolf Hitler. De spectaculaire vondst is wereldnieuws.

Eén en ander begon met een geheimzinnig mailtje van de in Antwerpen wonende Nederlander Steven M., waarin twee immense bronzen paarden van Hitlers favoriete beeldhouwer Jozef Thorak werden aangeboden voor 8 miljoen euro. Tientallen beelden van Thorak en Arno Breker - de tweede topbeeldhouwer van nazi-Duitsland - waren opgeslagen in een legerkazerne. Der Wächter, eveneens een verloren gewaande kolos die bedoeld was voor de gigantische triomfboog die Hitler in zijn 'wereldhoofdstad' Germania wilde optrekken, werd ook aangeboden voor 8 miljoen.


Wie Rauna enigszins gevolgd heeft, zal zich ongetwijfeld onze post van 5 maart 2015 nog herinneren, waarin wij al uitdrukkelijk stelden:


Wat als de code niet verwijst naar het goud en de diamanten van Hitler, maar naar een lading zilver en/of al dan niet ontaarde kunst die Göring achterover geslagen heeft?  

Ik verwijs hierbij ook naar een stuk uit De Postkaart Code dat we al publiceerden op 19 maart - rond  Der Erwachende, het zeer arische kunstwerk van Willy Meller. En ik zal het hier nog eens uitdrukkelijk herhalen: op het Ware Punt dat door een decodering van de partituur aan het licht kwam, zal men geen goud of diamanten meer aantreffen. De Nazi Schat is van geheel andere aard. Volgende week verneem je er meer over... en wie er alles over wil weten, schaft zich op 12 juni De Hamer van Thor aan - of beter nog: abonneert zich op Rauna!

 


De paperback van De Hamer van Thor zal €21,50 euro kosten, het ebook €12.

Tot en met 12/06/2015 kunt u nog inschrijven op het Rauna-abonnement van 4 ebooks in de serie De Jacht op de Nazi Schat van Mittenwald, en dit voor de prijs van €40.

Deze 4 ebooks omvatten:

De Hamer van Thor 
Het Mysterie van Mittenwald
Geheimen van de Runen
De Postkaart Code


Inschrijven op het Rauna-abonnement kan door €40 over te schrijven op onderstaand rekeningnummer, met vermelding van je emailadres (waarbij "at" staat voor @) en "Ebook Abonnement Rauna" of een mailtje te sturen naar ebookabo@rauna.eu (je zult in dat geval een automatische bevestiging ontvangen van je abonnement).

Rekeningnummer vzw de Scriptomanen:
IBAN BE 43 0016 9362 0101

BIC GEBABEBB

Via PayPal (ebookabo €40):

 


Geen opmerkingen: