Pagina's

zaterdag 18 april 2015

Jan Lavrijsen over Ysa Pastora

Foto Postkaart Code (Back) - uit het Archief van Ysa Pastora
(Rigi-Klösterli 3.1.51 - Helvetia)


Op vrijdag 17 april om 19:05 uur postte Jan Lavrijsen onderstaande reactie op de Facebook pagina van Ysa Pastora.

Vanmiddag belde een vermoedelijk jonge vrouw met een moeilijk te plaatsen tongval die zich aan me voorstelde als Ysa Pastora. Dé Ysa Pastora die me eerder enkele keren schreef, vroeg ik, waarop ze bevestigend antwoordde. Ze wist ervan, zei ze, dat haar personage nogal laatdunkend op mij geprojecteerd werd, en bood daarvoor haar excuses aan. Ze wenst geen onverkwikkelijk gekibbel tussen onderzoekers onderling over irrelevante zaken. De cyclus betreft louter de zaak, geen individuele personen, liet ze weten. Over welke zaak gaat het dan, vroeg ik, maar daarover wilde ze zich nog niet uitlaten. 
Even later ontving ik een bericht van Patrick Bernauw, die mijn reactie vroeg op het gesuggereerde verband tussen mij en Ysa Pastora, en tegelijk informeerde naar mijn belangstelling in deelname aan het Rauna project. Mijn medewerking wil ik best verlenen, deelde ik hem mee, maar ik schreef hem ook dat ik alles waar ik weet van heb al eerder via de mail vertelde aan Ysa Pastora toen zij twee tot drie maanden geleden contact zocht met me. 
Als er een verband bestaat tussen mij en Ysa, dan is dat in bovengenoemde zin dus correct. Ik volg haar presentatie op het net maar weet niet waar ze naar toe wil, of wat het uiteindelijke doel en de context is van al die schatzoekerij. Stomverbaasd was ik toen ik de beschuldiging en de insinuaties op het net las. Enerzijds geamuseerd, anderzijds geërgerd toen ik de vreemde kwalificaties las die mij plompverloren toegedicht worden. Ik zal ze laten voor wat ze zijn. 

Jan LavrijsenFoto Postkaart Code (Front) - uit het Archief van Ysa PastoraGeen opmerkingen: